BOKANBEFALING: Jojo Moyes

  • 19.08.2016 kl. 17:19

Heei! Jeg tenkte jeg skulle anbefale to bøker som jeg leste i syden. Jeg ble helt lese gal. Noe som Mathias ble helt fortvilet over. Men, blir jeg først hektet av en bok får man ikke kontakt med meg før jeg har lest den ferdig. Jeg starte tidlig tidlig på morgenkvisten å leste til sent på natten. Heldigvis, leser jeg kun når jeg er i syden!

De to bøkene jeg skal snakke om er skrevet av den kjente forfatteren Jojo Moyes. Jeg har hørt mange anbefale "Et helt halvt år", men begynte på hennes andre bok "Den ene pluss en". Etter å ha blitt helt forelsket i denne boken, kastet jeg meg over et helt halvt år.

Den Ene Pluss En 
Med to barn og to fulle jobber prøver Jess å gjøre det beste ut av hverdagen. De klarer seg akkurat hver måned. En dag får hennes datter en livs mulighet, som vil gjøre framtiden hennes lysere. Men, det er store summer som Jess ikke klarer å samle opp. En dag møter hun Ed. En suksessfull man, som hun syntes er ekstremt arrogant. De lever to forskjellige liv. Hun må spare på hver krone for å få betalt regninger, mens han lever luksus livet. Det Jess ikke vet er at Ed har fått livet sitt snudd opp på hode og får en usikker fremtid. Ed blir kastet inn i en lang biltur med Jess, hennes barn og deres hund. Det er her historien har sitt punkt.

Jeg personlig elsket denne boken. Du får se to verder og hvordan de lever i dem. Romaen er veldig uforutsigbar. Du vet aldri hva som skjer neste side, og det kommer opp forskjellige hendelser hele tiden. Det beste er at den tar opp mye viktige temaer som forskjellen på rik og fattig, på mobbing, familie og framtiden. En virkelig fantastisk bok med mye spenning og kjærlighet!Et Helt Halvt År
Lou trives i jobben sin og livet. Hun tenker ikke på framtiden sin. Dette forandrer seg da hun mister jobben og må finne en ny. Da møter hun Will, som havnet i en ulykken som gjorde han lam. Han føler at han ikke ønsker å leve dette livet. Lou prøver å få han til å endre mening, med å vise at han fortsatt kan være lykkelig. 

Boken var helt fantastisk. Jeg både lo, gråt, fortvilet, sint og smilte. Den var gripende fra første side, og kastet meg inn i en annen verden. Denne har også kommet ut som film, som jeg valgte å se med en gang jeg var ferdig med boken. For dere som ikke har lest boken men sett filmen, så anbefaler jeg å lese den. Du får et mye større innblikk i følelser, tanker, hendelser og mer spenning. 

Jeg har ikke helt kommet inn i det å anbefale og snakke om bøker/filmer enda. Men, nå som skolen begynner kommer jeg nok til å bli litt flinkere til å formidle dette til dere! Jeg leste ut begge bøkene på fem dager, og derfor måtte jeg bare vise de fram for dere! Håper virkelig dere tar dere tid til å lese dem. De er virkelig helt fantastiske!

Har du lest noen av bøkene?

DE 3 BESTE STRENDENE

  • 14.08.2016 kl. 15:51

Heei! Jeg forsvant litt et par dager vist. På fredag leide vi bil og valgte å besøke 3 av de beste strendene på Thassos. Vi kom tilbake til hotellet veldig slitene, og neste morning var det på vei hjem til Norge igjen. Åhh som jeg savner Thassos allerede. Det var som et liten øy paradis. Satser på enda en tur til neste år! Jeg har aldri blitt så forelsket i et ferie sted før!

Nå tenkte jeg å vise dere de tre strendene vi besøkte! Paradise Beach, Marbel Beach og Golden Beach. Vår favoritt ble Marbel Beach. Med første øyekast da vi kom ditt bestemte vi oss for å bli der et par time. Tenk dere en hvit strand i marmor stener! Magisk!PARADISE BEACH
Denne stranden vil jeg si kommer på andre plass. Den var stor, fin og god plass! Det beste var vel de ekstremt store bølgene! Men, ikke akkurat et sted for en svømme tur. Dette blir mer en strand der du kan leke deg i bølgene.MARBEL BEACH
Min helt klart favoritt strand! Det var en lang vei å kjøre. Gjennom fjell av marmor og bratte bakker. Men for en fantastisk strand. Virkelig. Strand området virket veldig nytt og baren og detaljer rundt var av marmor. Helt nydelig! Dette var faktisk den første stranden som spilte nymoderne musikk. Endelig noe vi kunne synge på!
Helt hvit strand!GOLDEN BEACH
Denne stranden skuffet meg litt. Jeg hadde gledet meg utrolig mye for å besøke denne stranden, men ble ikke noe imponert som på de forgje. Stranden er veldig lang og veldig god plass. Men hadde forventet mer WOW. Litt mer helt vanlig strand i mine øyne. Kanskje det var på grunn av det overskyet været?

Etter å ha besøkt disse strendene ble jeg utrolig takknemlig for hotellet vi valgte. Den har nemlig en egen strand utenfor som er helt fantastisk! Tror det kommer til å bli samme hotell til neste år også. Den hadde en sjarm ved seg som et lett å glemme.

Ser noen av strendene fristene ut?
 

Giola Lagoon

  • 10.08.2016 kl. 09:44

I går gikk turen til Giola Lagoon. Etter å ha sett mange fantastiske bilder av en lagune inne i fjellet, måtte vi dra for å se. Dessverre ser ikke alt ut som på bildene og ting er forklart litt mer koseligere. Jeg skal være ærlig. Det å gå bratt ned 600m i varmen kom litt som et sjokk. Det var heler ikke få mennesker i lagunen. Det var kaos med folk. Selvom det er høysesong, hadde jeg aldri sett for meg at det skulle være så mange!

Men, fantastisk var det fortsatt! Nydelig utsikt over havet, og en helt utrolig lagune. Jeg fikk presset meg uti flere ganger! Av en eller annen grunn forsvant alle menneskene vær gang jeg gikk uti, haha. Lucky! Overraskende dypt var det også. Her kunne du hoppe fra ti meter, eller stupe som noen gjorde. Helt fantastisk!
Folksom lagune!

Flere som ville badet her?

Celine Lørdahl

19 år - Fredrikstad - mitt liv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no